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Challenges of formulating with natural emulsifiers / Caroline Recardo in PERSONAL CARE EUROPE, Vol. 9, N° 1 (02/2016)
[article]
Titre : Challenges of formulating with natural emulsifiers Type de document : texte imprimé Auteurs : Caroline Recardo, Auteur Année de publication : 2016 Article en page(s) : p. 56-58 Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Emulsifiants
Emulsions -- Emploi en cosmétologie
Esters
Esters de sucres
Extraits de plantes:Extraits (pharmacie)
Formulation (Génie chimique)
Ingrédients cosmétiquesIndex. décimale : 668.5 Parfums et cosmétiques Résumé : As all formulators know, the challenge of creating an emulsion in cosmetic science is to achieve maximum stability combined with superior sensoriality. It is not enough to make a totally stable cream if the rheology or the feel of the product is wrong. Formulating with natural emulsifier systems brings its own challenges ; in a later section we will look at the advantages and disadvantages of natural versus synthetic emulsifiers and the specific issues that have to be addressed when using natural emulsifiers. Note de contenu : - TYPES OF EMULSION : Standard emulsion - Lamellar emulsion - Microemulsion - The hydrophilic-lipophilic balance system (HLB)
- COSMOS DEFINITION OF NATURAL
- TYPES OF NATURAL EMULSIFIER
- SUCROSE ESTERS : Table 1 : Synthetic versus natural emulsifiers - Simple cream 1
- POLYGLYCEROL ESTERS : Simple cream 2
- QUILLAJA EXTRACT
- STABILISING NATURAL FORMULATIONS
- Formulation : 3 Simple creamsPermalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=25622
in PERSONAL CARE EUROPE > Vol. 9, N° 1 (02/2016) . - p. 56-58[article]Réservation
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