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JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA) . Vol. LXIXMention de date : Année 1974Paru le : 01/12/1974 |
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Ajouter le résultat dans votre panierNew evolution in the manufacture of side leather / Marcel Siegler in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. LXIX (Année 1974)
[article]
Titre : New evolution in the manufacture of side leather Type de document : texte imprimé Auteurs : Marcel Siegler, Auteur Année de publication : 1974 Article en page(s) : p. 28-43 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Catégories : Chaulage
ConfitageLe confitage est une action biochimique effectuée au moyen de produits enzymatiques, qui a pour but de dégrader les fibres élastiques, contribuant ainsi à augmenter la souplesse du cuir. En outre, les enzymes complètent la dégradation des résidus épidermiques, donnant ainsi une fleur plus propre et plus lisse.
Cuirs et peaux
Epilage
Evaluation
PicklageLe picklage consiste à faire absorber à la peau en tripe une quantité importante d'acide, en présence de sel neutre (NaCl) pour réprimer le gonflement que provoquerait l'acidité du milieu.
TannageIndex. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : The continuous development of leather substitutes, including poromerics and coated fabrics, the increased price of hides, greater quantities of shoe imports, and, finally, the considerably higher cost of U.S. labor have forced American tanners to re-evaluate completely their tannery concepts. Today, to be competitive with European and other foreign tanneries, South American, for instance, we must have modern processes providing higher productivity and better leather quality.
Therefore, most of the larger tanneries are now involved in rationalizing their production, and in simplifying and modernizing their processes. Some years ago, a two-day beamhouse lime split process, followed by a bate-pickle-and-chrome-tan run in drums, over a period of 15 to 17 hours, would be considered a classical procedure. In the meantime, however, almost all tanneries have attempted to shorten their processes and at the same time change their system to blue splitting.Note de contenu : - Rapid unhairing processes
- Evaluation of test unhaired leathers
- Deliming and bating process
- Pickling and tanning process
- Table 1 : Rapid unhairing procedure lime-free
- Table 2 : Rapid unhairing procedure no soaking and lime-free
- Table 3 : Pilot-plant tests unhairing process : Na2s free
- Table 5 : Pickling and tanning process-Nonswelling pickle acid NaCl and H2SO freePermalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=38876
in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA) > Vol. LXIX (Année 1974) . - p. 28-43[article]Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 008508 - Périodique Archives Documentaires Exclu du prêt A study of fat spew by gas chromatography / Jean J. Tancous in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. LXIX (Année 1974)
[article]
Titre : A study of fat spew by gas chromatography Type de document : texte imprimé Auteurs : Jean J. Tancous, Auteur Année de publication : 1974 Article en page(s) : p. 66-84 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Catégories : Acides gras
Chimie analytique
Chromatographie en phase gazeuse
Cuirs et peaux de bovins
Cuirs et peaux de porcs
Huiles et graisses -- Analyse
Produits de nourriture du cuirIndex. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : Fat spews occuring on various types of leather, such as aqueous-degreased pigskin leather, solvent-degreased pigskin leather, and grain and corium splits of steerhide leathers, were analyzed for free fatty acids and ester-type fat by gas chromatography. The natural fat of the skin or hide and the fatliquors used to lubricate the leaters were analyzed by gas chromatography also. The spews were made up of free fatty acids and ester-type fat. The cause of teh ester portion of the spew as to whether it originated from the natural fat or added fat could be determined. Note de contenu : - EXPERIMENTAL : Specimens tested - Analysis of fat spew - Analysis of the grease extracted from specimens - Analysis of fatliquors
- EXPERIMENTAL RESULTS : Leather "A" - Leather "B" - Leather "C" - Leather "D" - Leather "E" - Leather "F" through "J"Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=40203
in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA) > Vol. LXIX (Année 1974) . - p. 66-84[article]Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 008508 - Périodique Archives Documentaires Exclu du prêt
Exemplaires (1)
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