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Analyzing the mechanism and effect of acid protease in wet blue bating process for leather production / Hao Li in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CXV, N° 1 (01/2020)
[article]
Titre : Analyzing the mechanism and effect of acid protease in wet blue bating process for leather production Type de document : texte imprimé Auteurs : Hao Li, Auteur ; Jinzhi Song, Auteur ; Deyi Zhu, Auteur ; Yanchun Li, Auteur ; Shan Cao, Auteur ; Jing Xiao, Auteur Année de publication : 2020 Article en page(s) : p. 10-15 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Catégories : Biodégradation
Chrome
Collagène -- Détérioration
ConfitageLe confitage est une action biochimique effectuée au moyen de produits enzymatiques, qui a pour but de dégrader les fibres élastiques, contribuant ainsi à augmenter la souplesse du cuir. En outre, les enzymes complètent la dégradation des résidus épidermiques, donnant ainsi une fleur plus propre et plus lisse.
Cuirs et peaux -- Propriétés physiques
DesmosineLa desmosine est une structure moléculaire formée par l'association de quatre chaînes latérales de lysine. On la retrouve associée à l'élastine où elle forme des interconnexions (liaisons covalentes) entre les différentes fibres et participe ainsi à ses propriétés mécaniques. (Wikipedia)
Elastine -- Détérioration
Enzymes microbiennes
Hydroxyproline
Peptidases
Résistance chimique
Wet-blue (tannage)Peau tannée au chrome (le chrome donne une couleur bleue)Index. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : In recent years, in order to reduce the pollution produced in beamhouse and tanning sections, more and more tanneries purchase wet blue from other factories in other regions directly used as raw materials for finished leather production thereby those polluted preliminary steps can be eliminated. Therefore, the wet blue bating process is an essential step to minimize the differences of wet blue which are purchased from different regions. In this study, the properties of different acid protease are analyzed for selecting suitable protease used for wet blue bating. The analysis of chromium tolerance of different acid proteases reveals that, Ll and L4 produced from Aspergillus have higher chromium resistance than that of produced from Bacillus. The effect of Ll and L4 on wet blue and collagen shows that the Ll has more excellent performance, in which the molecular weight of functional protein is 48 KD. By SEM and MCT analysis, Ll can successfully disperse the collagen fibers of wet blue. Furthermore, the biodegradation rates of collagen and elastin were 0.006‰ and 0.5‰, respectively. It indicates that the acid protease mainly degraded elastin but not collagen in bating process thereby ensuring production safety. This paper provides the importance references for the application and the basis for the development of mechanism of acid protease in bating process. Note de contenu : - EXPERIMENTAL : Materials - determination of chromium tolerance of acid proteases - Pretreatment of wet blue - Physical properties evaluation - Circular dichroism spectrometer analysis - Micro-structure observation - SDS-PAGE analysis - Preparation of enzymatic hydrolysate - Determination of hydroxyproline by HPLC method - Determination of desmosine in the hydrolysate by ELISA method - Calculating the biodegradation rate of collagen and elastin
- RESULTS AND DISCUSSION : Chromuim tolerance evaluation - Physical properties analysis - Effect of L1 and L4 acid protease act on collagen - Enzymatic properties of L1 acid protease - Observation of the porosity or dispersion of collagen fiber (bundle) - Analyze the biodegradation rate of L1 to structural protein in wet blueDOI : https://doi.org/10.34314/jalca.v115i1.1463 En ligne : https://drive.google.com/file/d/12pIVNJ4YE3q10psriwZc0l0bZLz6G4M7/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=33392
in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA) > Vol. CXV, N° 1 (01/2020) . - p. 10-15[article]Réservation
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Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 21484 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible Application of acid protease for eco-friendly pre-treatment of goat skin to improve antimicrobial finish using herbal natural extracts / Mona Vajpayee in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CXVIII, N° 6 (06/2023)
[article]
Titre : Application of acid protease for eco-friendly pre-treatment of goat skin to improve antimicrobial finish using herbal natural extracts Type de document : texte imprimé Auteurs : Mona Vajpayee, Auteur ; Mumal Singh, Auteur ; Hemen Dave, Auteur ; Lalita Ledwani, Auteur Année de publication : 2023 Article en page(s) : p. 219-234 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Catégories : Antimicrobiens
Caractérisation
Cuirs et peaux -- Finition
Cuirs et peaux de chèvres
Extraits de plantes
Peptidases
Traitement enzymatiqueIndex. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : Due to its moisture retention capacity and huge surface area, leather is highly prone to microbial proliferation and biodeterioration; hence, leather products desired have an antimicrobial finish. In this study, acid protease enzyme pre-treatment of goat skin was utilized as an eco-friendly substitute for conventional wet-chemical processing. The treatment can impart the desired surface properties to improve the antimicrobial finish with natural extracts obtained from leaves of Azadirachta indica (Neem Tree), Ocimum sanctum (Holy Basil, Tulsi), and Camellia sinensis (Green Tea). The procedure was optimized for different process parameters, including enzyme concentration, pH, material to liquor ratio (MLR), treatment time, and temperature. The effect of the treatment on bulk and surface properties of the skin was characterized by weight loss analysis, X-Ray Diffraction (XRD), Thermal Gravimetric Analysis (TGA), and Attenuated Total Reflectance Fourier Transform Infrared Spectroscopy (ATR-FTIR), X-Ray Photoelectron Spectroscopy (XPS), Water contact angle measurement, Scanning Electron Microscopy (SEM) respectively. The effect of the enzymatic treatment on organoleptic properties and the mechanical strength of the skin was also studied. The enzymatic treatment resulted in weight loss, and removal of non-collagen components, thus opening the fibrous collagen matrix of the skin. Hence, the skin treated with acid protease enzyme provides better affinity and accessibility for phytoactive compounds from the natural extracts and better attachment by electrostatic attachment due to an increase in surface functional groups after the enzymatic treatment compared to untreated skin. The effectiveness of the antimicrobial finish was measured as a zone of inhibition and with a modified Hohenstein test against test microorganisms E. coli and S. aureus.Azadirachta indica (Neem Tree) extract showed the highest inhibitory activity (97%) against E. coli, while the Ocimum sanctum (Holy Basil, Tulsi) extract exhibited the highest inhibitory activity (95%) against S. aureus. Note de contenu : - EXPERIMENTAL WORK : Material - Enzymatic treatment of goat skin samples with acid protease - Characterization - Preparation of antimicrobial extract and antimicrobial finishing of goat skins
- RESULTS AND DISCUSSION : Weight loss percentage - ATR-FTIR analysis - XPS analysis - TG and DTG analysis - XRD analysis - SEM analysis - Water contact angle measurement - Effect of the enzymatic treatment on mechanical strength and organoleptic properties - Effect of the enzymatic treatment on non-collagen components of the goat skin - Identification of active constituents of the natural extracts - Antimicrobial activity
- Table 1 : XRD parameter of untreated and enzymatic treated goat skin
- Table 2 : Results of mechanical strength analysis for untreated and enzyme-treated goat skin
- Table 3 : Quantitative analysis of non-collagen skin components of the skin
- Table 4 : Zone of inhibition (cm) obtained for untreated skin finished with the natural extracts (UT+EX) and the enzyme-treated skin finished with the natural extracts (ET+EX)
- Table 5 : Percentage reduction of bacteria obtained by modified Hohenstein test for the enzyme-treated and untreated skin samples finished with the 5% w/v natural extracts; UT = Untreated skin, ET = skin with the enzymatic treatmentDOI : https://doi.org/10.34314/jalca.v118i6.7588 En ligne : https://drive.google.com/file/d/1N60QBt1TbAhe30QdkSbZ-D1G85Sbw_1P/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=39479
in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA) > Vol. CXVIII, N° 6 (06/2023) . - p. 219-234[article]Réservation
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Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 24080 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible Application of acidic protease in the pickling to simplify the pelt bating process / Xu Zhang in JOURNAL OF LEATHER SCIENCE AND ENGINEERING, Vol. 3 (Année 2021)
[article]
Titre : Application of acidic protease in the pickling to simplify the pelt bating process Type de document : texte imprimé Auteurs : Xu Zhang, Auteur ; Mengchu Gao, Auteur ; Sadaqat Ali Chattha, Auteur ; Yiwen Zhu, Auteur ; Biyu Peng, Auteur ; Yongbin Ye, Auteur Année de publication : 2021 Article en page(s) : 14 p. Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Confitage Le confitage est une action biochimique effectuée au moyen de produits enzymatiques, qui a pour but de dégrader les fibres élastiques, contribuant ainsi à augmenter la souplesse du cuir. En outre, les enzymes complètent la dégradation des résidus épidermiques, donnant ainsi une fleur plus propre et plus lisse.
Croûte (cuir)On entend par "cuir en croûte" des cuirs ayant subi les opérations jusqu'au tannage, à l'exclusion de toute opération de corroyage ou de finissage, mais qui, par opposition aux wet-blue ont été séchés.
Cuirs et peaux
Peptidases
PicklageLe picklage consiste à faire absorber à la peau en tripe une quantité importante d'acide, en présence de sel neutre (NaCl) pour réprimer le gonflement que provoquerait l'acidité du milieu.
TrypsineLa trypsine (EC 3.4.21.4) est une enzyme digestive du suc pancréatique qui a pour rôle de digérer les protéines.
Elle est synthétisée par le pancréas sous forme de trypsinogène (proenzyme inactive), puis stockée dans les vésicules enzymatiques des cellules acineuses d'où elle est excrétée au moment de la digestion. L'activation du trypsinogène en trypsine est le résultat de l'hydrolyse d'un propeptide sous l'action de l'entérokinase ou par un effet d'autoactivation de la trypsine par elle-même. La cholecystokinine-pancréozymine active la sécrétion des enzymes (donc de la trypsine) dans le suc pancréatique.
La trypsine est une endoprotéase qui hydrolyse les liaisons peptidiques dans lesquelles un acide aminé basique (Lys-|-Xaa ou Arg-|-Xaa) engage sa fonction acide (sauf dans le cas où l'acide aminé suivant (schématisé ici par "Xaa") est une Proline). Elle coupe en C-terminal de ces acides aminés. En d'autres mots, elle transforme les chaînes polypeptides en chaînes protéiques plus courtes pour permettre la digestion. Efficace à pH 7,5 - 8,5, elle est inactivée et digérée en quelques heures à pH neutre (=7) dans l'intestin.
La trypsine participe à l'activation d'autres enzymes comme l'alpha-chymotrypsine par coupure hydrolytique de la chaîne polypeptidique du chymotrypsinogène.
Cette enzyme sert également lors de la 2e semaine du développement embryonnaire humain. Elle est sécrétée par le trophoblaste afin de digérer la zone pellucide entourant le blastocyste. Ce phénomène s'appelle l'éclosion.Index. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : Traditionally, universally used pelt bating technologies rely on the application of trypsin, neutral and alkaline microbial proteases but suffer from complicated operation, limited bating efficiency and unsatisfactory leather performance. Therefore, devising a new pelt bating approach to achieve high bating efficiency and excellent leather performance has always been wished for by the leather industry. To pursue this goal, years of persistent research work enabled us to develop a novel approach for pelt bating by means of acidic proteases in pickling process. Initially, basic enzymatic characteristics and bating effectiveness of several typical acidic proteases in pelt pickling medium were investigated; then, the bating effectiveness through the quantitative characterization of protease activity of the optimal acidic protease was compared with that of the conventional bating enzyme. The results indicated that all of the selected acidic proteases had good salt-tolerance and exhibited optimum activity at pH 3.0–4.0. The novel pickling-bating method based on microbial origin acidic protease L80A led to an outstanding performance on pelt bating at the dosage of 150 U/mL of collagenolytic activity. The bating effectiveness of acidic protease L80A was comparable to and even better than that of trypsin BEM due to its moderate proteolytic ability. Moreover, the deep and even penetration of acidic protease in the pelt permitted it to produce soft, organoleptically stable and overall better quality crust leather than that of the conventional trypsin bating method. Additionally, pelt bating was performed along with the pickling process without extra inactivation and washing operation, making the bating operation more efficient, economical, and environment friendly. Results had made us to conclude that this cutting-edge acidic proteases based pickling-bating method could be the first step/ way forward to replace the decades-old traditional pelt bating technology. Note de contenu : - MATERIALS AND METHODS : Materials - Assay of proteolytic activity on casein substrate - Assay of proteolytic activity on collagen fiber substrate - Effect of salt concentration on the collagenolytic activity of acidic proteases - Bating pickling pelt with typical proteases - Comparison of the bating effectiveness of acidic protease L80A and trypsin BEM - Determination of soluble protein (SP) concentration in bating liquor - Determination of hydroxyproline concentration in bating liquor - Determination of chromium content in spent tanning liquors and wet blue - Histological analysis of collagen and elastin fiber - Scanning electron microscopy (SEM) analysis - Test of softness and physical properties of crust leather
- RESULTS : Proteolytic characteristics of typical acidic proteases - Comparison bating effectiveness of different acidic proteases in pickling process - Relationship between collagenolytic activity and bating effect of pickling pelts - Comparison of bating effectiveness of the novel pickling-bating and conventional trypsin bating method
- Table 1 The selected proteases
- Table 2 Enzymatic characteristics of acidic proteases (25 ℃, pH 3.5)
- Table 3 Amounts of proteases, soluble protein, hydroxyproline in the bating liquor and the softness of crust leather treated by the same dosage of caseinolytic activity (25℃, pH 3.5)
- Table 4 Amounts of proteases, soluble protein, hydroxyproline in the bating liquor and the softness of crust leather treated by the same dosage of collagenolytic activity (25℃, pH 3.5)
- Table 5 Relation of the softness and physical properties of the crust leathers to the collagenolytic activity of protease L80A (25℃, pH 3.5)
- Table 6 Amounts of protease and testing results of the effluents and crust leathersDOI : https://doi.org/10.1186/s42825-021-00068-x En ligne : https://link.springer.com/content/pdf/10.1186/s42825-021-00068-x.pdf Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=37552
in JOURNAL OF LEATHER SCIENCE AND ENGINEERING > Vol. 3 (Année 2021) . - 14 p.[article]Exemplaires
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité aucun exemplaire Application of the extracellular proteases from the culture filtrate of streptomyces / S. Padmavathi in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC), Vol. 79, N° 3 (05-06/1995)
[article]
Titre : Application of the extracellular proteases from the culture filtrate of streptomyces Type de document : texte imprimé Auteurs : S. Padmavathi, Auteur ; N. K. Chandrababu, Auteur ; S. Chitra, Auteur ; Gowri Chandrakasan, Auteur Année de publication : 1995 Article en page(s) : p. 88-90 Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Confitage enzymatique
Cuirs et peaux
Enzymes microbiennes
Essais (technologie)
Evaluation visuelle
Microscopie
PeptidasesIndex. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : Laboratory scale experiments were carried out to test the efficiency of the extracellular proteases from the culture filtrate of Streplomyces spp. G157 as a bate. A comparative study was carried out with the commercially available bate. Visual assessment, and microscopic analysis revealed that the extracellular proteases from the culture filtrate of Streptornyces spp. G157 were more efficient than the commercially available bate. Physical testing data indicated that it did not have any adverse effect on the properties of the leather. Note de contenu : - MATERIALS AND METHODS : Organism - Chemicals - Preparation of enzyme for evaluation of its bating action - Evaluation of enzyme for its bating action - Preparation of sample for Scanning Electron Microscopy - Physical Testing
- RESULTS AND DISCUSSION : Visual assessment - Microscopic analysis - Physical testing data
- Table 1 : Physical testing dataEn ligne : https://drive.google.com/file/d/141pz_e_zo3pzM1sTpqHnY9BtUej_HzSV/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=40048
in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC) > Vol. 79, N° 3 (05-06/1995) . - p. 88-90[article]Réservation
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Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 007004 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible Biochemical method for extraction and reuse of protein and chromium from chrome leather shavings : a waste to wealth approach / Anupama Pati in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CVIII, N° 10 (10/2013)
[article]
Titre : Biochemical method for extraction and reuse of protein and chromium from chrome leather shavings : a waste to wealth approach Type de document : texte imprimé Auteurs : Anupama Pati, Auteur ; Rubina Chaudhary, Auteur ; Subramani Saravanabhavan, Auteur Année de publication : 2013 Article en page(s) : p. 365-372 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Catégories : Amylase L'amylase (EC 3.2.1.1) est une enzyme digestive classée comme saccharidase (enzyme qui brise les polysaccharides). C'est surtout un constituant du suc pancréatique et de la salive, requis pour le catabolisme des glucides à longue chaîne (comme l'amidon) en unités plus petites. L'amylase est également synthétisée dans de nombreuses espèces de fruits pendant leur maturation, ce qui les rend plus sucrés, et aussi durant la germination des grains de céréales. Elle joue un rôle essentiel dans l'amylolyse (ou hydrolyse) de l'amidon de malt d'orge, processus nécessaire à la fabrication de la bière, ainsi que dans l'hydrolyse du glycogène, permettant sa transformation en glucose.
Il y a deux iso-enzymes de l'amylase : l'amylase pancréatique et l'amylase salivaire. Elles se comportent différemment au focusing isoélectrique, et peuvent être séparées en testant par les anticorps monoclonaux spécifiques. La ptyaline ou amylase salivaire est une substance qui existe dans la salive.
L'alpha-amylase brise les liens α(1-4)glycosidiques à l'intérieur des chaînes de l'amylose et de l'amylopectine pour ultimement donner des molécules de maltose (disaccharides de α-glucose). Elle ne peut attaquer que les amidons hydratés et cuits. Possède un site de liaison à l'émail donc participe à l'élaboration de la pellicule acquise exogène. Se lie avec affinité au Streptococcus viridans (en) ce qui conduit à sa clairance ou à son adhésion selon que l'amylase est en solution ou adsorbée à la surface dentaire. L'amylase liée à une bactérie conserve environ 50 % de son activité enzymatique. La bactérie liée à l'amylase peut donc fermenter le glu que celle-ci produit en acide organique.
Bases (chimie)
Biochimie
Chrome
Cuirs et peaux -- Déchets -- Recyclage
Dérayures de cuir
EnzymesUne enzyme est une protéine dotée de propriétés catalytiques. Pratiquement toutes les biomolécules capables de catalyser des réactions chimiques dans les cellules sont des enzymes ; certaines biomolécules catalytiques sont cependant constituées d'ARN et sont donc distinctes des enzymes : ce sont les ribozymes.
Une enzyme agit en abaissant l'énergie d'activation d'une réaction chimique, ce qui accroît la vitesse de réaction. L'enzyme n'est pas modifiée au cours de la réaction. Les molécules initiales sont les substrats de l'enzyme, et les molécules formées à partir de ces substrats sont les produits de la réaction. Presque tous les processus métaboliques de la cellule ont besoin d'enzymes pour se dérouler à une vitesse suffisante pour maintenir la vie. Les enzymes catalysent plus de 5 000 réactions chimiques différentes2. L'ensemble des enzymes d'une cellule détermine les voies métaboliques qui peuvent avoir lieu dans cette cellule. L'étude des enzymes est appelée enzymologie.
Les enzymes permettent à des réactions de se produire des millions de fois plus vite qu'en leur absence. Un exemple extrême est l'orotidine-5'-phosphate décarboxylase, qui catalyse en quelques millisecondes une réaction qui prendrait, en son absence, plusieurs millions d'années3,4. Comme tous les catalyseurs, les enzymes ne sont pas modifiées au cours des réactions qu'elles catalysent, et ne modifient pas l'équilibre chimique entre substrats et produits. Les enzymes diffèrent en revanche de la plupart des autres types de catalyseurs par leur très grande spécificité. Cette spécificité découle de leur structure tridimensionnelle. De plus, l'activité d'une enzyme est modulée par diverses autres molécules : un inhibiteur enzymatique est une molécule qui ralentit l'activité d'une enzyme, tandis qu'un activateur de cette enzyme l'accélère ; de nombreux médicaments et poisons sont des inhibiteurs enzymatiques. Par ailleurs, l'activité d'une enzyme décroît rapidement en dehors de sa température et de son pH optimums.
Extraction (chimie)
Hydrolyse enzymatique
Peptidases
pH
Protéines
TempératureIndex. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : Chrome shavings are one of the major solid wastes generated during the leather making process. The presence of chromium in waste creates difficulty in disposing to landfill and incineration. Growing environmental concern about the toxicity and environmental impact of the chromium solid waste generated from the tannery has become key issue. In this work, a study has been made to extract protein from chrome shavings through a biochemical method. In this biochemical method the combination of chemical and enzyme processes have been employed to achieve the optimum extraction of protein. Optimization studies on enzyme and alkali concentration, time, pH and temperature on protein extraction were performed. Further, protein extraction by protease mixed with ?-amylase has also been investigated. It was found that there was significant change in the protein extraction by protease in the presence of ?-amylase. The protein extraction efficiency by conventional and biochemical method is found to be 60 and 80%, respectively. This study provides a biochemical method of hydrolysis for chrome shavings to protein and chromium. Note de contenu : - EXPERIMENTAL : Materials - Characterization of chrome shavings - Optimization of protease and ?-amylase - Optimization of nature of alkalis for extraction of protein - Amalgamation of protease and ?-amylase - Pilot study - Recovery and reuse studies
- RESULTS AND DISCUSSION : Optimization of protease, ?-amylase dosage and temperature on protein extraction - Optimization of weight of chrome shavings on protein extraction - Optimization of pH - Optimization of nature of alkali and its dosage - Effect of amalgamation of protease and ?-amylase on protein extraction - Reuse of protein and chromium in leather - Control leathers vs experimental leathers (E1 and E2) : an appraisal bulk properties of the leathersEn ligne : https://drive.google.com/file/d/1jpyjFKHh00GgKitphEi2gQp_A5_yJsnv/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=19446
in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA) > Vol. CVIII, N° 10 (10/2013) . - p. 365-372[article]Réservation
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Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 15578 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible Carbon dioxide ameliorates reduced desquamation in dry scaly skin via protease activation / Satoko Fukagawa in INTERNATIONAL JOURNAL OF COSMETIC SCIENCE, Vol. 42, N° 6 (12/2020)
PermalinkCharacterization on biodegradation of enzymatically synthesized polylactic acid by using alkaline protease and lipase / Didem Omay in INTERNATIONAL POLYMER PROCESSING, Vol. XXIX, N° 2 (05/2014)
PermalinkCollagen recovered, purified and enzymatically hydrolysed from tannery waste / M. E. Errasti in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC), Vol. 108, N° 1 (01-02/2024)
PermalinkDevelopment of sustainable strategies for leather waste management through bacterial remediation / A. Sindhuja in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CXV, N° 12 (12/2020)
PermalinkDiffusion and reaction behavior of proteases in cattle hide matrix via FITC labeled proteases / Jianzhong Ma in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CIX, N° 5 (05/2014)
PermalinkEco-friendly approach on wool pretreatment and effect on the wool structure and dyeability / Gizem Ceylan Türkoglu in COLORATION TECHNOLOGY, Vol. 139, N° 2 (04/2023)
PermalinkEffect of electrostatic interaction between collagen and enzymes on permeation of protease into the pelt during leather bating process / Yiwen Zhu in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CXVIII, N° 10 (10/2023)
PermalinkEffects of bactericide-protease interactions on the protease-assisted soaking performance / Hao Liu in COLLAGEN AND LEATHER, Vol. 5 (2023)
PermalinkEnzymatic balting technology for wet blue : I. Characterization of protease activities towards chrome-tanned elastin and collagen fibers / Xu Zhang in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CXIII, N° 7 (07/2018)
PermalinkEnzymatic bating technology for wet blue : II. The basic properties and application effectiveness of typical acidic proteases / Xu Zhang in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CXV, N° 12 (12/2020)
PermalinkPermalinkEpidermal overexpression of stratum corneum chymotryptic enzyme, skin inflammation, and itch / Lennart Hansson in IFSCC MAGAZINE, Vol. 5, N° 4 (10-11-12/2002)
PermalinkExtracellular protease activities of extremely halophilic archaea and their control via direct electric current / Meral Birbir in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC), Vol. 92, N° 2 (03-04/2008)
PermalinkFactors affecting mass transfer of protease in pelt during enzymatic bating process / Ying Song in JOURNAL OF LEATHER SCIENCE AND ENGINEERING, Vol. 1 (Année 2019)
PermalinkA fundamental investigation into aspects of the physiology and biochemistry of the stratum corneum in subjects with sensitive skin / N. Raj in INTERNATIONAL JOURNAL OF COSMETIC SCIENCE, Vol. 39, N° 1 (02/2017)
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