Accueil
Détail de l'auteur
Auteur J. Guth |
Documents disponibles écrits par cet auteur
Ajouter le résultat dans votre panier Affiner la recherche
Safflower oleosomes - Natural, multifunctional, emulsifiers / J. Guth in SOFW JOURNAL, Vol. 131, N° 7 (07/2005)
[article]
Titre : Safflower oleosomes - Natural, multifunctional, emulsifiers Type de document : texte imprimé Auteurs : J. Guth, Auteur ; V. Lentner, Auteur ; C. Cappabianca, Auteur Année de publication : 2005 Article en page(s) : P. 50-56 Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Carthame
Emulsifiants
Emulsions -- Emploi en cosmétologie
Formulation (Génie chimique)
OléosomesIndex. décimale : 668.5 Parfums et cosmétiques Résumé : Oleosomes are a natural, multifunctional class of emulsifiers, which brings to the formulator of cosmetic emulsions, not only an extremely versatile emulsifying system which operates over a wide HLB range, but also the added benefits of emolliency, moisture barrier properties, and the anti-oxidants tocopherol. Because of their versatility (as emulsifiers), as well as their high level of multifuntionality, oleosomes from plant species such as safflower can be used to prepare cold process oil in water (O/W) emulsions, resulting in significant savings in time, energy, and inventory costs. Note de contenu : - Oleosome technology
- Features of safflower oleosome emulsions
- Benefits of safflower oleosomes in cosmetic applications
- FormulationsPermalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=28131
in SOFW JOURNAL > Vol. 131, N° 7 (07/2005) . - P. 50-56[article]Réservation
Réserver ce document
Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 18185 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible