Accueil
Détail de l'auteur
Auteur E. Cano |
Documents disponibles écrits par cet auteur
Ajouter le résultat dans votre panier Affiner la recherche
Characterization of passivated tinplate for food can applications / N. Mora in JOURNAL OF COATINGS TECHNOLOGY (JCT), Vol. 74, N° 935 (12/2002)
[article]
Titre : Characterization of passivated tinplate for food can applications Type de document : texte imprimé Auteurs : N. Mora, Auteur ; E. Cano, Auteur ; J. M. Bastidas, Auteur ; E. Almeida, Auteur ; J. M. Puente, Auteur Année de publication : 2002 Article en page(s) : p. 53-58 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Tags : Application Caractérisation 'Composition chimique' Morphologie Sodium Dichromate Passivation 'Fer blanc' Boîte 'Industrie alimentaire' Index. décimale : 667.9 Revêtements et enduits Résumé : Tinplate specimens for food can applications, passivated by cathodic treatment in a sodium dichromate solution, were studied. Three experimental methods: coulometric, spectrophotometric, and atomic absorption spectrophotometry (AAS), were used to quantify the chromium content in the passive coating as total chromium, metallic chromium, and chromium oxide. Morphological and chemical analyses using scanning electron microscopy (SEM) and energy dispersive X-ray (EDX) were performed. The study was completed by conducting X-ray photoelectron spectroscopy (XPS) experiments in order to elucidate the passive layer chemical composition. Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=5615
in JOURNAL OF COATINGS TECHNOLOGY (JCT) > Vol. 74, N° 935 (12/2002) . - p. 53-58[article]Réservation
Réserver ce document
Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 001246 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible