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Sweetened chestnut extracts in the retanning of chrome leather / J. A. Sagoschen in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. LXIX (Année 1974)
[article]
Titre : Sweetened chestnut extracts in the retanning of chrome leather Type de document : texte imprimé Auteurs : J. A. Sagoschen, Auteur ; E. P. Pirich, Auteur Année de publication : 1974 Article en page(s) : p. 340-348 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Catégories : Allongement (mécanique)
Chataigne et constituants
Cuirs et peaux -- Analyse
Cuirs et peaux -- Propriétés mécaniques
Perméabilité
Résistance à la rupture
Retannage
Tanins végétaux
Tannage au chrome
Tannage combinéLe tannage combiné se dit des tannages qui allient deux familles ou genre de tannage pour obtenir un résultat additionnant les qualités complémentaires des tannins mis en œuvre par exemple Chrome-Végétal ou Chrome-Synthétique
Vapeur d'eauIndex. décimale : 675.2 Préparation du cuir naturel. Tannage Résumé : The retanning of chrome leather with vegetable and synthetic tannins has bèen practiced for many years and this was the subject of wide discussion at the 8th I.U.L.C.S. Congress in Scheweningen. Many technical-scientific investigations have been devoted to this subject and the systematics of chrome tanning as well as of retanning have been examined and evaluated from different viewpoints. Also the correlations hetween chrome leather retannings and impregnating agents, as well as the influences of drying, introduction of finishing materials, etc., have been the ohjects of extensive research in recent years.
Nevertheless, it appeared to he necessary to report upon an investigation which vas aimed at studying the effect of three particular types of vegetable extract, namely, chestnut (sweetened and special sweetened), mimosa, and quebracho upon exactly similar raw material, chrome pretanned in a precisely similar way, each at three concentrations.Note de contenu : - Table 1 : Tannin analyses of the extracts employed, according to the filter and shake methods
- Table 2 : Weights (kg.)
- Table 3 : Leather analyses
- Table 4 : Tensile breaking strengths (TB), elongations (E), and water vapor permeabilities (WVP)En ligne : https://drive.google.com/file/d/18wtiKuHpBASe5jFJBhxHKQOr9j45dBDH/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=41370
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