Accueil
Détail de l'auteur
Auteur Yu Dong |
Documents disponibles écrits par cet auteur
Ajouter le résultat dans votre panier Affiner la recherche
Sustainable food packaging materials using bionanocomposites / Zainab Waheed in JEC COMPOSITES MAGAZINE, N° 134 (05-06/2020)
[article]
Titre : Sustainable food packaging materials using bionanocomposites Type de document : texte imprimé Auteurs : Zainab Waheed, Auteur ; Yu Dong, Auteur Année de publication : 2020 Article en page(s) : p. 47-50 Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Alcool polyvinylique
Biodégradation
Bioplastiques
Bioplastiques -- Propriétés mécaniques
Elasticité
Emballages en matières plastiques
Essais dynamiques
Matériaux -- Propriétés barrières
Matériaux hybrides
Résistance à l'humidité:Résistance à l'eauIndex. décimale : 668.4 Plastiques, vinyles Résumé : Plastic waste is of great concern to consumers and householders, so that immediate action is requird from the food packaging industries to develop innovative, reusable, recyclable and environment-friendly materials preferably derived from natural resources. This research focuses on polyvinyl alcohol (PVC) bionanocomposite films as a potential sustainable packaging material with overall good mechanical and barrier properties, as well as water resistance, particularly for acidic and lipidic foodstuffs. Note de contenu : - Materials, manufacturing and characterisation
- Mechanical properties
- Water resistance
- Barrier properties
- Biodegradability
- Food packaging tests
- Fig. 1 : Tensile strength and Young's modulus ; and elongation at break of PVA/ST blends and their bionanocomposites at different HNT contents
- Fig. 2 : Water resistance of PVA/ST/GL blends and their bionanocomposites at different HNT contents
- Fig. 3 : Barrier properties of PVA/ST/GL blends and their bionanocomposites at different HNT contents
- Fig. 4 : Digital images before and after the biodegradation tests ; and biodegradation rates of PVA/ST/GL blends and their bionanocomposites at different HNT contents
- Fig. 5 : Relative weight loss of avocados and peaches using different packaging materials during the packaging tests
- Fig. 6 : External appearance of avocados and peaches before after the packaging testsPermalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=35377
in JEC COMPOSITES MAGAZINE > N° 134 (05-06/2020) . - p. 47-50[article]Réservation
Réserver ce document
Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 21794 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible