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Enzymatic treatment of offal from fleshing machines / M. M. Taylor in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. LXXXIV (Année 1989)
[article]
Titre : Enzymatic treatment of offal from fleshing machines Type de document : texte imprimé Auteurs : M. M. Taylor, Auteur ; Edward J. Diefendorf, Auteur ; T. A. Foglia, Auteur ; David G. Bailey, Auteur ; Stephen H. Feairheller, Auteur Année de publication : 1989 Article en page(s) : p. 71-78 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Catégories : Cuirs et peaux -- Déchets -- Recyclage
Echarnage
Enzymes protéolytiquesUne enzyme protéolytique est une enzyme capable de couper une protéine en plusieurs fragments ou peptides. La trypsine, la papaïne, la pepsine, la chymotrypsine, la plasmine, la subtilisine... sont capables de couper une protéine, chaque enzyme étant spécifique de certains sites particuliers de cette protéine. C'est ainsi, par exemple, qu'une immunoglobuline G est découpée par la papaïne en un fragment Fc et deux fragments Fab, comme l'a montré Porter en 1959.
Extraction (chimie)
Huiles et graissesIndex. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : Pigskin and cattlehide fleshings were treated with four commercially available proteolytic enzymes that had optimal activities at a neutral or alkaline pH. The digestions were carried out at 40°C for 3 hours and then at 60°C for 1 hour. Up to 87% of the available fat was recovered as well as a readily separated protein hydrolyzate fraction. Chemical analysis demonstrated that the fat contained 0,2-6,0% free fatty acid content depending on the treatment. The results suggest that with a small investment in enzymes a good quality fat can be produced from fleshings which will convert a solid waste disposal problem into a value-added by-product. Note de contenu : - Table I : Characterization of fat isolated from pigskin fleshings
- Table II : Effect of time at 60°C on separation of fat from protein
- Table III : Characterization of fat isolated from cattlehide fleshings
- Table IV : Composition of pigskin fleshings
- Table V : Effect of time and treatment on recovery of fat and protein from pigskin fleshings
- Table VI : Treatment of pigskin fleshings with commercial enzymesEn ligne : https://drive.google.com/file/d/1r-UqrGo2NWahQlYH927RyffnHbP63b_3/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=17289
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