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JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC) / Union internationale des sociétés de techniciens et chimistes des industries du cuir . Vol. 54, N° 9Mention de date : 09/1970Paru le : 15/09/1970 |
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Ajouter le résultat dans votre panierThe influence of quantity of fatliquor offered and type of finish on the flex resistance of leather / H. W. Arnoldi in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC), Vol. 54, N° 9 (09/1970)
[article]
Titre : The influence of quantity of fatliquor offered and type of finish on the flex resistance of leather Type de document : texte imprimé Auteurs : H. W. Arnoldi, Auteur ; A. W. Landmann, Auteur Année de publication : 1970 Article en page(s) : p. 316-324 Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Cuirs et peaux -- Finition
Cuirs et peaux -- Propriétés mécaniques
Essais (technologie)
Essais dynamiques
Flexion (mécanique)
Humidité -- Absorption:Eau -- Absorption
Plan d'expérience
Polissage
Produits de nourriture du cuir
Rupture (mécanique)Index. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : The leathers were fatliquored with sulphited sperm or sulphated sperm and raw sperm oil at levels between 1 and 5 % oil as received based on shaved weight. The leathers were unfinished, casein finished, resin finished or nitrocellulose finished.
The results indicate that the type of finish has a marked effect on break, particularly at lower fatliquor levels. For good fiexibility of the leather and finish the higher level of fat is desirable and this is close to the maximum for good adhesion in the DMS process.Note de contenu : - EXPERIMENTAL : Factors and levels of the factors investigated - Plan of experiment - Experimental details
- TEST APPLIED : Analytical tests - Uniformity of buffing - Water absorption in the grain rub test - Break - Flexing resistance - Set after preforming test - Microscopical examinations
- RESULTS AND DISCUSSION : Analytical results - Uniformity of buffing - Water absorption - Break - Flexing resistance - % set after preforming - Microscoipcal examinationEn ligne : https://drive.google.com/file/d/1GV7LxaAgC9ZadjaNfO7lmLRrYDPFsmgJ/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=37018
in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC) > Vol. 54, N° 9 (09/1970) . - p. 316-324[article]Réservation
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Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 007086 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible Analysis of leather oils / R. Craske in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC), Vol. 54, N° 9 (09/1970)
[article]
Titre : Analysis of leather oils : Part 1. Separation procedures used in the study of sulphated oils Type de document : texte imprimé Auteurs : R. Craske, Auteur ; S. G. Humphries, Auteur Année de publication : 1970 Article en page(s) : p. 325-331 Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Chimie analytique
huile de pied de bœuf
Huile de spermaceti
Huiles et graisses
Huiles et graisses animales
Huiles sulfatées
Oléate de sodium
Produits de nourriture du cuir
Séparation (technologie)Index. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : The development work described in this report summarises investigations which have been undertaken with a view to optimising the solvent fractiona-tion procedures. More valid information is presented regarding the principal component types in sulphated oils i.e. neutral ofi (NO), free fatty acids (FFA) and sulpho oil or emulsifier (SO). This is used as a basis for more detailed separations of the main fractions into individual identifiable components. Note de contenu : - Separation of the sulphated and non-sulphated material
- Separation of the unsulphated oil into neutral fats and fatty acids
- Table 1 : Analysis figures for sperm and neatsfoot oil by the modified Schindler and Hart separations
- Table 2 : Results of separations I and II
- Table 3 : Results for the addition of sodium oleate
- Table 4 : Fatty acid composition based on the pure oilEn ligne : https://drive.google.com/file/d/1s6XkBTWUoVCJohrTts3u2zsc9vvskf6O/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=37019
in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC) > Vol. 54, N° 9 (09/1970) . - p. 325-331[article]Réservation
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