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Preparation and properties of starch modified by glutaraldehyde and citric acid / S. H. Lu in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA), Vol. CVI, N° 10 (10/2011)
[article]
Titre : Preparation and properties of starch modified by glutaraldehyde and citric acid Type de document : texte imprimé Auteurs : S. H. Lu, Auteur ; J. P. Duan, Auteur ; R. Gong, Auteur ; X. L. Yan, Auteur Année de publication : 2011 Article en page(s) : p. 287-293 Note générale : Bibliogr. Langues : Américain (ame) Catégories : Amidons
Citrique, AcideL'acide citrique est un acide alpha hydroxylé de formule C6H8O7.
Il joue un rôle central dans le métabolisme de tous les organismes vivants et tient son nom de son origine; le citron.
L'acide citrique est biodégradable et n'est pas toxique pour l'homme ni pour l'environnement. Cependant, comme tout acide, il est irritant et peut provoquer des brûlures s'il entre en contact prolongé avec des muqueuses.
À pH physiologique, il est présent sous forme de sa base conjuguée, le citrate, qui est un chélateur de l'ion calcium dans le sang.
Fourier, Spectroscopie infrarouge à transformée de
Glutaraldéhyde
Spectroscopie de la résonance magnétique nucléaire
TannageIndex. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : The modified starch tannage was prepared by acetalation reaction of degradation starch with glutaraldehyde (GA) and citric acid (CA) in turn. The conditions of modified starch were investigated. The results showed that the suitable degradation starch was obtained by mixing of 22.5g starch, 1g ammonium persulfate (APS) and 127.5g water at 95°C for 1h. The optimum modified starch tannage was obtained by acetalation reaction of degradation starch with 4 mol/AGU GA and CA at 85°C for 5h in turn, respectively. The shrinkage temperature (Ts) of tanned leather by the modified starch increased from 41.3°C to 83.8°C. The modified starch can be used as tannage for making leather. Meanwhile, the chemical structure of the starch tannage was characterized by FTIR and NMR, which provided the evidence that GA and CA were bonded on the repeat unit of starch through substituted reaction. Note de contenu : EXPERIMENTAL : Preparation of modified starch tannage by GA and CA - Application of modified starch tannage - Test measurements
RESULTS AND DISCUSSION : Effect of degradation degree on property of modification starch
- The effect of reactant concentration and temperature on DS
- The structure characterization of modified
- Application properties of modificatio starch tannageEn ligne : https://drive.google.com/file/d/1A9fV2e7IkPeAxtpeBd_-tzC7NBAR9kYm/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=12214
in JOURNAL OF THE AMERICAN LEATHER CHEMISTS ASSOCIATION (JALCA) > Vol. CVI, N° 10 (10/2011) . - p. 287-293[article]Réservation
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