Titre : |
Methods for the analysis for pickled pelts |
Type de document : |
texte imprimé |
Auteurs : |
A. W. Landmann, Auteur |
Année de publication : |
1980 |
Article en page(s) : |
p. 121-123 |
Langues : |
Anglais (eng) |
Catégories : |
Cuirs et peaux -- Analyse PicklageLe picklage consiste à faire absorber à la peau en tripe une quantité importante d'acide, en présence de sel neutre (NaCl) pour réprimer le gonflement que provoquerait l'acidité du milieu.
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Index. décimale : |
675 Technologie du cuir et de la fourrure |
Résumé : |
These methods have been used in tanneries over a number of years, they are essentially methods for quality control.
Vos (J. Soc. Leather Techlol., 1975, 59, 112) has reviewed methods and suggested alternatives but the analytical sub-committe preferred the methods now recommended on the basis of simplicity and usefulness in their experience. It would be helpful to the committee to hear of the practical experience of members in this field. |
Note de contenu : |
- 1. Scope
- 2. Sampling
- 3. Test index
- 3a. Moisture content
- 3b. Salt content
- 3c. Collagen wieght
- 3d. pH of extracted liquor
- 3e. Acidity of extracted matter
- 3f. Shrinkage temperature
- 3g. Determination of substances (fats and other solubles) soluble in dichloromethane
- 3h. Qualitative detection of fungicides in pickled pelt |
En ligne : |
https://drive.google.com/file/d/1s4k0_hFcu7iVKFLBnpYM4H0moDAvRkQk/view?usp=drive [...] |
Format de la ressource électronique : |
Pdf |
Permalink : |
https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=34128 |
in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC) > Vol. 64, N° 6 (11-12/1980) . - p. 121-123