Accueil
Détail d'une collection
|
Documents disponibles dans la collection
Ajouter le résultat dans votre panier Affiner la recherche
Emulsion science / Jérôme Bibette / Berlin Heidelberg [Allemagne] : Springer-Verlag (2002)
Titre : Emulsion science : Basic principles. An overview Type de document : texte imprimé Auteurs : Jérôme Bibette, Préfacier, etc. Editeur : Berlin Heidelberg [Allemagne] : Springer-Verlag Année de publication : 2002 Collection : Springer tracts in modern physics, ISSN 0081-3869 num. 181 Importance : IX-140 p. Présentation : ill. Format : 24 cm ISBN/ISSN/EAN : 3-540-43682-0 Prix : 85 E Note générale : Index - Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Langues originales : Anglais (eng) Catégories : Emulsions Index. décimale : 541.34 Solutions Résumé : 1 - INTRODUCTION / 2. SURFACES FORCES : 2.1 Force measurements - 2.2 Short-range forces and adhesion between emulsions droplets / 3. PHASE TRANSITIONS : 3.1 Weak attractive interactions and equilibrium phase transitions - 3.2 Gelation and kinetically induced ordering / 4. COMPRESSIBILITY AND ELASTICITY OF CONCENTRATED EMULSIONS : 4.1 Introduction - 4.2 Basic concepts - 4.3 Experiments and discussion - 4.4 Conclusion 5. EMULSIFICATION : 5.1 Introduction - 5.2 Deformation and break-up of drops - 5.3 Emulsion preparation and characterization - 5.4 Fragmentation kinetics - 5.5 Parameters governing the fragmentation - 5.6 Conclusion / 6. METASTABILITY AND LIFETIME OF EMULSIONS : 6.1 Introduction - 6.2 Basic concepts of coalescence and diffusion driven destruction - 6.3 Measurement of the hole nucleation frequency - 6.4 Lifetime of a close-packed emulsion undergoing coalescence - 6.5. Destruction of highly concentrated emulsions undergoing coalescence - 6.6 Phase transition inducing coalescence in dense emulsions - 6.7 Role of impurities - 6.8 Conclusion / 7. DOUBLE EMULSIONS : 7.1 Introduction - 7.2 Emulsion preparation - 7.3 Results - 7.4 Conclusion / 8. GENERAL CONCLUSION. Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=113 Réservation
Réserver ce document
Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 1335 541.34 EMU Monographie Bibliothèque principale Documentaires Disponible