Titre : |
Effect of hydrophilic chain extenders on properties of hyperbranched waterborne polyurethane |
Type de document : |
texte imprimé |
Auteurs : |
Wang Xuechuan, Auteur ; Ren Jing, Auteur ; Qiang Taotao, Auteur |
Année de publication : |
2016 |
Article en page(s) : |
p. 62-66 |
Note générale : |
Bibliogr. |
Langues : |
Anglais (eng) |
Catégories : |
Composés organiques -- Synthèse Cuirs et peaux -- Finition Diméthyl butanoïque, Acide Essais de résilience Essais dynamiques Mouillabilité Polymères -- Analyse Polymères -- Propriétés mécaniques Polymères en émulsion Polymères ramifiés Polyuréthanes Propionique diméthylol, Acide Résistance chimique Résistance thermique
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Index. décimale : |
675 Technologie du cuir et de la fourrure |
Résumé : |
Using hydroxyl terminated hyperbranched polymer as the core, dimethylol propionic acid (DMPA), dimethylolbutanoic acid (DMBA), carboxylic acid type monomer (DMCA) as the hydrophilic chain extenders respectively, three different types of hyperbranched waterborne polyurethane leather finishing agents were synthesized. The structures and properties of the products were characterized by FT-IR, SEM, AFM and TG. Simultaneously, the mechanical properties, surface wettability and water and solvent resistance of three films were studied. The results found the order of crystallinity to be : DMBA-HWPU |
Note de contenu : |
- EXPERIMENTAL PROCEDURES : Materials - Sources - The synthesis of DMCA - The synthesis of hyperbranched waterborne polyurethane
- RESULTS AND DISCUSSION : Fourier transforms infrared spectroscopy - X-ray diffraction - Scanning electron microscopy (SEM) - Atomic force microscope (AFM) - Emulsion particle size - Simultaneous thermal analysis curves - Physical and mechanical properties |
En ligne : |
https://drive.google.com/file/d/1GQlPV_HUIq7F-tUUWLvt_sE5TcVb2FzQ/view?usp=drive [...] |
Permalink : |
https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=26088 |
in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC) > Vol. 100, N° 2 (03-04/2016) . - p. 62-66