Accueil
Catégories
> Osamines
OsaminesVoir aussi
|
Ajouter le résultat dans votre panier Affiner la recherche
Etendre la recherche sur niveau(x) vers le bas
Biochemistry of the aminosugars / P. W. Kent / London [United Kingdom] : Butterworths Scientific Publications (1955)
Titre : Biochemistry of the aminosugars Type de document : texte imprimé Auteurs : P. W. Kent, Auteur ; M. W. Whitehouse, Auteur Editeur : London [United Kingdom] : Butterworths Scientific Publications Année de publication : 1955 Importance : IX-311 p. Présentation : ill. Format : 22 cm Note générale : Index - Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Biochimie
OsaminesIndex. décimale : 574.192 Biochimie Résumé : AMINOSUGARS IN THE BIOLOGICAL ENVIRONMENT : 1. Classification and distribution of mucosubstances - 2. Enzymic degradation of aminocarbohydrates - 3. Metabolism of aminosugars - 4. Properties and constitutin of aminopolysaccharides and mucosubstances - 5. Aminosugars in tissue elements - 6. Mucosubstances of biological fluids - 7. Bacterial and fungal products containing aminosugars CHEMISTRY OF AMINOSUGARS AND THEIR DERIVATIVES : 8. Detection, isolatin and estimation of the amino-sugars : The Elson-Morgan colour reaction - 9. The structure of d-glucosamine - 10. properties and reactions of glucosamine - 11. Glycosides of glucosamine - 12. Galactosamine - 13. The 2-aminohexonic acids - 14. Other aminosugars and allied compounds. Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=1949 Réservation
Réserver ce document
Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 0950 574.192 KEN Monographie Bibliothèque principale Documentaires Disponible Determination active ingredients in bioflocculants for treatment of tannery wastewater / Changqing Zhao in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC), Vol. 100, N° 3 (05-06/2016)
[article]
Titre : Determination active ingredients in bioflocculants for treatment of tannery wastewater Type de document : texte imprimé Auteurs : Changqing Zhao, Auteur ; Zhao Xingxiu, Auteur ; Gao Hongxia, Auteur ; Gu Haibin, Auteur ; Zhang Jing, Auteur ; Wei Zou, Auteur ; Yang Qinhuan, Auteur Année de publication : 2016 Article en page(s) : p. 122-126 Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Chimie analytique
Eaux usées -- Recyclage
Floculant
Glucides
Glycoprotéines
Huiles et graisses
Osamines
Tannage -- DéchetsIndex. décimale : 675 Technologie du cuir et de la fourrure Résumé : In the present study, three bioflocculants were extracted from Bacillus cereus, Bacillus subtilis and Bacillus fusiformis, and their active components, including saccharides, proteins, glycoproteins, osamines, and fats, were analyzed. The results showed that saccharides were associated with flocculation. However, proteins had a weak effect on flocculation, and fats, osamines and glycoproteins had no effect. The findings elucidated the role of each ingredient in the removal of contaminants from tannery wastewater, providing a basic for understanding the mechanism of action of bioflocculants in the treatment of tannery wastewater. Note de contenu : - PREPARATION OF BIOFLOCCULANTS : Analysis of the active component of bioflocculants
- RESULTS AND DISCUSSION : Activity analysis of saccharides - Activity analysis of glycoproteins - Activity analysis of fats - Activity analysis of osaminesEn ligne : https://drive.google.com/file/d/1RwesX_GqAxnHEF8av1Wi3TZz7VsA4fPm/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=26444
in JOURNAL OF THE SOCIETY OF LEATHER TECHNOLOGISTS & CHEMISTS (JSLTC) > Vol. 100, N° 3 (05-06/2016) . - p. 122-126[article]Réservation
Réserver ce document
Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 18140 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible