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Titre : |
Assuring the quality of abrasives |
Type de document : |
texte imprimé |
Année de publication : |
2013 |
Article en page(s) : |
p. 59-62 |
Langues : |
Américain (ame) |
Catégories : |
Abrasifs AcierL'acier est un alliage métallique utilisé dans les domaines de la construction métallique et de la construction mécanique.
L'acier est constitué d'au moins deux éléments, le fer, très majoritaire, et le carbone, dans des proportions comprises entre 0,02 % et 2 % en masse1.
C'est essentiellement la teneur en carbone qui confère à l'alliage les propriétés du métal qu'on appelle "acier". Il existe d’autres métaux à base de fer qui ne sont pas des aciers comme les fontes et les ferronickels par exemple. Qualité -- Contrôle Traîtements de surface
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Index. décimale : |
671.7 Finissage et traitement des surfaces |
Résumé : |
When you clean steel by abrasive blasting, you need to produce a finish that will allow maximum adhesion of the coating. Thus, you need to create the specified profile and the specified degree of cleanliness, such as SSPC-SP 10/NACE No. 2, Near-White, or Sa 21/2, Very Thorough (ISO 8501-1).
The abrasive itself will affect both the profile and the degree of cleanliness of the steel. To achieve the appropriate profile, you must use the right size abrasive, and to achieve the specified cleanliness, you must use abrasive that will effectively cut away rust, scale, old paint, and other contaminants that may be on the surface. You also must be sure that the abrasive is clean, so that it does not recontaminate the surface. This bulletin deals with assuring the quality of the abrasive you are using. It will explain how to check for cleanliness, size, and if you are recycling the abrasive, the proper operating mix. |
Note de contenu : |
- Documents from the supplier
- Abrasive cleanliness
- Abrasive size
- Operating mix
- Quality control |
Permalink : |
https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=20724 |
in JOURNAL OF PROTECTIVE COATINGS & LININGS (JPCL) > Vol. 30, N° 11 (11/2013) . - p. 59-62
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