Accueil
Catégories
Ajouter le résultat dans votre panier Affiner la recherche
Etendre la recherche sur niveau(x) vers le bas
[article]
Titre : Sustainable yeast oil - What the fat ? Type de document : texte imprimé Auteurs : Jonas Heuer, Auteur ; Philipp Arbter, Auteur Année de publication : 2022 Article en page(s) : p. 16-20 Note générale : Bibliogr. Langues : Anglais (eng) Catégories : Chimie analytique
Huile de levure
Ingrédients cosmétiquesIndex. décimale : 668.5 Parfums et cosmétiques Résumé : After almost three years of an ongoing pandemic, climate change sent its regards this summer to remind humankind of what the future will look like. With political uncertainties arising worldwide, a sustainable oil source becomes increasingly important in both terms: ecological and economical. Yeast oil, triacylglycerides produced by oleaginous yeasts, is a promising alternative or even replacement to plant oils like cocoa butter, palm oil and similar. It has a small ecological footprint, can be produced locally in a reliable manner and has unique characteristics making it functional in multiple applications. The following article aims to give an exciting glimpse into a trending topic and COLIPI, a startup located in Hamburg dedicated to leading the fat revolution. Note de contenu : - COLIPI's process
- Oil characteristics
- Fig. 1 : COLIPIs process for a sustainable oil productionEn ligne : https://drive.google.com/file/d/1v2ilbXBNW-1K7WzmHTlHF61B3ToqUFQ7/view?usp=drive [...] Format de la ressource électronique : Permalink : https://e-campus.itech.fr/pmb/opac_css/index.php?lvl=notice_display&id=38416
in SOFW JOURNAL > Vol. 148, N° 11 (11/2022) . - p. 16-20[article]Réservation
Réserver ce document
Exemplaires (1)
Code-barres Cote Support Localisation Section Disponibilité 23718 - Périodique Bibliothèque principale Documentaires Disponible